You are here:  Home  /   Despre noi  /   UNSR

UNSR

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania este o federatie apolitica ce are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studentilor din Romania.

Federatia a fost infiintata in urma intalnirii liderilor din cele mai importante centre universitare din tara, care au decis conturarea si promovarea la nivel national si international a unui set de valori comune miscarii studentesti din Romania.

Grupul de initiativa a acestei federatii nationale a hotarat infiintarea acesteia ca urmare a puternicelor critici aduse sistemului educational potrivit careia politicul a fost si ramane un factor decisiv in randul studentilor. Avand ca principal obiectiv inlaturarea influentelor politice din randul organizatiilor de tineret, dar si o mai puternica informare a studentilor, cat si sustinerea de programe si proiecte de educatie si cultura. Uniunea Natioanala a Studentilor din Romania (UNSR) dezvolta o noua viziune a ceea ce inseamna implicare in societate.

Reunind organizatii studentesti din: Bucuresti, Craiova, Iasi, Timisoara, Petrosani, Targu-Jiu, Resita, Pitesti, Ploiesti, Bacau, federatia va deveni un puternic partener de dialog al Ministerului Educatiei si Cercetarii, si nu numai.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania va pune si bazele unor proiecte si programe de impact ce au aparut ca o necesitate in procesul de educatie si culturalizare a mediului academic si studentesc.

Misiunea noastra este simpla si plina de substanta, concentrand principalele valori promovate de UNSR:

“COMUNICARE, ORGANIZARE, SOLIDARITATE”.